Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 20, ΤΚ 26221, Πάτρα 4ος όροφος.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610 620 146 & 6973 302 083

e- mail: syndikatooikodomonpatras@gmail.com

Άστα ρε πονηρέ..

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Περιοδείες σε γιαπιά και εργοτάξια για την προετοιμασία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας

 


Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, πραγματοποίησε  περιοδείες  σε γιαπιά και εργοτάξια για την προετοιμασία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας.

Στις συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στα εργοτάξια, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, όπως τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, σε μια περίοδο που έχει γίνει πια κανόνας να χάνει ένας εργάτης τη ζωή του κάθε τρεις μέρες και δεκάδες να σακατεύονται. Ήδη από την αρχή της χρονιάς έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους 49 εργαζόμενοι που δεν γύρισαν στα σπίτια τους από το μεροκάματο.

Έγινε συζήτηση για τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα που αντιπροσωπεύουν πραγματικές μέρες δουλειάς και ασφάλισης, για τις οποίες ο ασφαλιστικός φορέας (ΕΦΚΑ) έχει εισπράξει πολλά εκατομμύρια ευρώ σε εισφορές και συνεχίζει να εισπράττει, καθώς και για την αναγκαιότητα της υποχρεωτικότητας και της επέκτασης εφαρμογής της κλαδικής ΣΣΕ σε όλο τον κλάδο των κατασκευών.

Επίσης απαντήθηκαν ερωτήματα των εργαζομένων όπως αυτά που αφορούν το εργασιακό παρόν και μέλλον του κλάδου, την επίθεση που δέχεται το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών με την αύξηση των τιμολογίων και τις τιμές των βασικών αγαθών, η περαιτέρω υποβάθμιση και ανεπάρκεια του ΣΕΠΕ.., και πολλά άλλα.

Την 1η του Μάη οι εργαζόμενοι στις κατασκευές θα απεργήσουν και θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας στις 10:30 π.μ, στους χώρους δουλειάς θα κυριαρχήσει η σιωπή,  «οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν».   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.