Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 20, ΤΚ 26221, Πάτρα 4ος όροφος.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610 620 146 & 6973 302 083

e- mail: syndikatooikodomonpatras@gmail.com

Άστα ρε πονηρέ..

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Ενταφιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα και υπονομεύουν συνδικάτα και εργαζόμενους, προς όφελος των εργοδοτών




ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
 Η κυβέρνηση της ΝΔ αμέσως μετά τις περικοπές που ψήφισε στον Κρατικό Προϋπολογισμό ύψους 220 εκ. ευρώ σε κύριες και επικουρικές συντάξεις για το 2020, όχι μόνο δεν κατάργησε το νόμο Κατρούγκαλου, όπως κάλπικα υπόσχονταν προεκλογικά, αλλά με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο που φέρνει στη Βουλή τον εφαρμόζει πλήρως και τον θωρακίζει νομικά παραπέρα για να ενταφιάσει και τις δικαστικές διεκδικήσεις.
 Με το νέο Νόμο:
1. Διατηρούνται τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια ή στα 62 χρόνια με 40!!! χρόνια υπηρεσίας για άντρες και γυναίκες.
2. Η Επικουρική Ασφάλιση και το Εφάπαξ ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή τους, όπως προβλέπεται από το Νόμο Κατρούγκαλου με τους “τρεις πυλώνες”, δηλαδή την ιδιωτική ασφάλιση.
3. Παγιώνονται στο διηνεκές οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που έφτασαν στο 50%, όπως και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι μειώσεις έφτασαν στο 42%.
4. Με το νέο νόμο καταργούνται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη.
5. Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στην εθνική σύνταξη των 384 ευρώ. Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια εργασίας.
6. Διατηρείται η λεηλασία των 80 δις ευρώ που έγινε διαχρονικά στα Ασφαλιστικά Ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για να επιστραφούν τα κλεμμένα.
7. Καταργούνται τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα για μια σειρά κατηγορίες εργαζομένων.
 Διεκδικούμε:
- Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου  – Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
- Δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.
- Καμία νέα περικοπή συντάξεων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
- Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
- Επαναφορά του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 58, με κατάργηση του διαχωρισμού σε νέους και παλιούς ασφαλισμένους, αφού οι ασφαλισμένοι από το 1993 και μετά βγαίνουν στα 62, έχοντας ως στόχο να κατοχυρωθεί στα 55 έτη για τους άντρες και στα 50 έτη για τις γυναίκες που είναι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
- Επέκταση των ΒΑΕ, ούτε σκέψη για κατάργηση. Να επιστραφούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία όλα τα κλεμμένα.
- Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ιδιωτικοποίηση της.
- Ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για μετανάστες και πρόσφυγες και δυνατότητα μεταφοράς αυτών των δικαιωμάτων στις χώρες καταγωγής τους, με υπογραφή διακρατικών συμβάσεων.
Το 2020 το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα είναι ξανά στην πρώτη γραμμή του αγώνα, θα ηγηθεί της προετοιμασίας ενός μεγάλου απεργιακού μετώπου ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Οι εργαζόμενοι σήμερα χρειάζεται να βγάλουν συμπεράσματα, να αξιοποιήσουν την πολύτιμη πείρα που απέκτησαν τα προηγούμενα χρόνια και να απομονώσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που θέλει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο, να είναι το δεξί χέρι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.
 Όλων αυτών που έχουν κάτσει τόσα χρόνια στο σβέρκο της εργατικής τάξης της χώρας, ξεπουλώντας ανελέητα τους μισθούς και τα δικαιώματα μας, με αντάλλαγμα την παραμονή τους στις καρέκλες τους.
Γι’ αυτό και δεν παραιτούνται σήμερα από την προσπάθεια να βάλουν πάλι στο χέρι το ΕΚ Πάτρας, ώστε να το οδηγήσουν σε νέες περιπέτειες σε βάρος των εργαζομένων και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Οι εργαζόμενοι τους γνωρίζουν από πρώτο χέρι, γι’ αυτό και τους πέταξαν έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα για ενότητα και συσπείρωση σε όλους τους εργαζόμενους, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
 Κάτω από αυτό το πρίσμα, στην Πάτρα το ραντεβού είναι έξω από τα δικαστήρια στην Γούναρη, Πέμπτη 6 Φλεβάρη στις 9:00 π.μ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.