Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 20, ΤΚ 26221, Πάτρα 4ος όροφος.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610 620 146 & 6973 302 083

e- mail: syndikatooikodomonpatras@gmail.com

Άστα ρε πονηρέ..

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Ομιλία του Γ. Πέρρου στα συνδικάτα στην ΔΕΘ και η συνέντευξη τύπου του Π.Α,ΜΕ.

Στη συνέντευξη παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός δράσης του επόμενου διαστήματος με βάση τις εξελίξεις και την επίθεση που προετοιμάζεται απέναντι στον εργαζόμενο λαό καθώς και το αγωνιστικό πλαίσιο διεκδικήσεων. Στη συνέντευξη πραγματοποιήθηκαν σύντομες παρεμβάσεις από την ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ), την ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας), το ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων των Αγροτών.
Δίνονται συνημμένα τα κείμενα της συνέντευξη εδώ.
Αγώνας για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, για ζωή με δικαιώματα


Η Συνέντευξη τύπου του Π.Α.ΜΕ.


Η Ομιλία του Γ. Πέρρου στους εργαζόμενους στην Δ.Ε.Θ


«Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι, άνεργοι,
Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα ενότητας και δράσης. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, μαζί να δώσουμε τη μάχη απέναντι στα σχέδια που ήδη έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση της ΝΔ και θα φέρει τις επόμενες μέρες με τη μορφή πολυνομοσχεδίου-σκούπας.
Να προετοιμάσουμε εμείς αποφασιστική, μαζική, συντονισμένη και μαχητική αγωνιστική απάντηση. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμά μας στη συλλογική οργάνωση και πάλη. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία. Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και όχι δούλοι στον 21ο αιώνα.
Χρειάζεται άμεση απάντηση! Να δημιουργήσουμε στους χώρους δουλειάς απεργιακό κλίμα, να παρθούν αποφάσεις, να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση, εργοδοσία να χτυπήσουν τις συλλογικές διαδικασίες, τις γενικές συνελεύσεις των συνδικάτων. Να χτυπήσουν το δικαίωμα ώστε να μπορούν να συζητούν οι εργαζόμενοι, να αποφασίζουν, να κρίνουν, να συνειδητοποιούν "ποιος είναι ο φίλος τους και ποιος είναι ο εχθρός".
Να μην επιτρέψουμε να παραδοθούν στην εργοδοσία και την κυβέρνηση τα στοιχεία των εργαζομένων που αποφασίζουν, που ψηφίζουν, που παλεύουν για τα δικαιώματα, για τη ζωή τους. Απευθύνουμε παντού, σε κάθε σωματείο, σε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση κάλεσμα για να πάρει αποφάσεις και πρωτοβουλίες να υπερασπιστούν οι εργαζόμενοι τη συλλογική τους κατάκτηση, τις ζωντανές διαδικασίες στους χώρους δουλειάς. Δίνουμε το μήνυμα προς την κυβέρνηση, την εργοδοσία, ότι δεν θα παραδοθούμε, θα δυναμώσουμε την αλληλεγγύη ανάμεσά μας. Η ενότητα της εργατικής τάξης που σφυρηλατείται μέσα στις συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων, δεν πρόκειται να δεχτούμε να χτυπηθεί. Για παράδειγμα θα μπορούσε να δοθεί ο μεγάλος ηρωικός πολύμηνος αγώνας των χαλυβουργών χωρίς τις δεκάδες συλλογικές, μαζικές, μαχητικές, αποφασιστικές γενικές συνελεύσεις; Πώς μπορεί αυτό να αντικατασταθεί από ελεγχόμενες και απρόσωπες ηλεκτρονικές διαδικασίες που θέλουν να φέρουν στη ζωή των συνδικάτων από τη μία το φακέλωμα και από την άλλη το χτύπημα της ζωντανής και ενεργής συμμετοχής.

Η επίθεση, συνάδελφοι, είναι συγκεκριμένη και στο στόχαστρο βρίσκονται τα σωματεία και το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, το δικαίωμα στη συλλογική δράση και τους αγώνες του εργαζόμενου λαού. Η κυβερνητική παρέμβαση αποτελεί στην ουσία, μορφή καταστολής του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος. Για εμάς είναι μάχη για την ύπαρξη των συνδικάτων! Επιχειρούν σχέδιο καθυπόταξης των σωματείων στην εργοδοσία και τα συμφέροντά της!
Αυτή η επίθεση επιβεβαιώνει ακόμα ότι στο πρόσωπο της κυβέρνησης της ΝΔ, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ βρήκε τον καλύτερο υπερασπιστή της. Ο στόχος της αστικής τάξης, της κυβέρνησής της για να μπορέσει να περάσει τη νέα αντεργατική επίθεση, θέλει υποταγμένα ή άφωνα Συνδικάτα, κλείνει το μάτι σε αυτούς που έχουν κάνει επιστήμη τον "κοινωνικοεταιρισμό", σε όσους θέλουν να μεταλλάξουν τα Συνδικάτα σε όργανα στήριξης των επιδιώξεων των μεγαλοεπιχειρηματιών, αλλά και στην διατήρηση και διεύρυνση του "ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος" για την προσέλκυση κεφαλαίων.
Από καιρό άλλωστε τα διατεταγμένα από την εργοδοσία ΜΜΕ κάνουν συχνά λόγο για την ανάγκη "να αλλάξει το συνδικαλιστικό κίνημα", να προσαρμοστεί στα "νέα δεδομένα", αναμασώντας τα περί "κομματοκρατίας" στα σωματεία που πρέπει τάχα να σταματήσει, βγάζοντας από το κάδρο βέβαια τα δικά τους παιδιά, τα στελέχη των κομμάτων που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια και βρίσκονται μέσα στα συνδικάτα. Είναι οι άνθρωποί τους. Στελέχη που βρέθηκαν με επιχειρήσεις στο όνομά τους, βρέθηκαν στα ΔΣ επιχειρηματικών ομίλων, goldenboys και διευθυντές. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τη διευθύντρια του "My Market" που καλούσε τους εργαζόμενους να χαίρονται και να έχουν χαμόγελο στα χείλη για τα 300 ευρώ μισθό που παίρνουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.